ÇİKOLATANIN FAYDALARI
Çikolata kan dolaşımını düzenleyerek kalbiniz için iyi bir tatlı olabilir. Ancak her çikolata için bunu söylemek mümkün değil. Çikolata kakao ve flavanoid denen maddeler içeriyor. Flavonoidler hücreye zarar veren, serbest radikallerle savaşan antioksidanlar dediğimiz grupta yer alıyor. Bu nedenle çikolata kalp sağlığı için faydalı sayılıyor.
BİTTER ÇİKOLATA
Bitter çikolata en az yüzde 35 oranında kakao içermeli. Ne kadar koyu renk olursa faydası da o kadar artan bitter çikolatada yüzde 70 ila 85 arası kakao oranı ideal. Sade bitter çikolatalar yani içerisinde kuru yemiş olmayanlar da sağlık açısından daha iyi. Çikolata özellikle şeker içermesi nedeniyle dikkatli tüketilmesi gereken bir ürün. Fazla kalori almaktan kaçınmak için günde 30 gramdan fazla tüketmeyin.
SÜTLÜ ÇİKOLATA
Sütlü çikolata, en az yüzde 10 kakao ve en az yüzde 12 oranında süt içermeli. Sütlü çikolata, bitter çikolataya göre daha fazla şeker ve yağ içerdiği için sınırlı miktarda yenmeli.
BEYAZ ÇİKOLATA
Çikolata türevi olan beyaz çikolata, yüzde 20 veya daha fazla kakao yağı ve yüzde 55’e kadar şeker içerdiği için yemekten kaçınmanız öneriliyor.
RUBY ÇİKOLATA
Diğer çikolatalarda bulunduğu gibi Ruby çikolatada da bulunan theobromine maddesinin öksürüğe iyi geldiği biliniyor. Ruby kakao çekirdeğinin içinde bulunan antioksidanlar mutluluk hormonunu artırıyor ve kalp damar yollarının rahatlamasını sağlıyor.